Obiective turistice si agrement in Sinaia

Agrement

Drumetii, plimbare cu telegondola sau telecabina la cota 1400 si 2000. Pentru amatorii sporturilor de iarna exista o partie de schi pt incepatori la cota 1400, iar la cota 2000 exista partie de schi cu grad diferit de dificultate, partie de sanie, telecabina, telescaun si teleski. La solicitarea turistilor se pot organiza excursii cu jeepul in locurile pitoresti din zona.

Obiective turistice

Castelul Peles, Pelisor, Casa memoriala George Enescu, Manastirea Sinaia, Stana Regala cu Observatorul, Muzeul Cinegetic Posada, Cascada Urlatoarei, Crucea Caraiman, Babele, Sfinxul, Lacul Bolboci, Pestera Ialomicioarei si schitul.

 • Castelul Peles

  Reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914). Este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.
  Foto: Iustin Ichim

 • Lacul Bolboci

  Sau Marea din Muntii Bucegi, aflat la cota 1438m, pe malul barajului situat la cea mai mare altitudine din țară, în inima Bucegilor oferă un cadru natural feeric. În apropiere se află o zonă misterioasă denumită 7 IZVOARE, zona a fost atestată în anul 1990 ca fiind sursa celei mai pure ape din întreaga Europă.
  Foto: Iustin Ichim

 • Pestera Ialomicioara

  Aflată la o altitudine de 1660m este supranumită și Peștera Regilor. Aceasta poate fi vizitată pe un traseu de 400m unde pot fi vazute sălile Mihnea Vodă, Decebal, Maria, La Răspântie, La Altar, Grota Ascunsă și Grota Urșilor.
  Foto: Iustin Ichim

 • Manastirea Sinaia

  Este o ctitorie a spătarului Mihail Cantacuzino. Vechea biserică este construită în stil brâncovenesc. În curtea nouă a mănăstirii a fost înălțată în anii 1842-1846 biserica închinată Sfintei Treimi.
  Foto: ro.wikipedia

 • Sfinxul din Bucegi

  Situat la o altitudine de 2216m, din punct de vedere istoric si mistic este reprezentarea unei divinitati supreme din timpuri pelasge. Legendele spun ca acest loc a fost centrul energetic folosit pe vremuri de extraterestrii. Acesta a devenit un punct de atractie turistica si datorita faptului ca exista foarte multe asemanari cu SFINXUL din Egipt.
  Foto: Iustin Ichim